Renovácia

Originalita

Originál diely, manuály, staré dielenské príručky, katalógy dielov.

Profesionalita

Skúsený tým, profesionálne vybavenie a moderná, čistá dielňa.

Odbornosť

Vysoká odbornosť, veľa skúseností, veľmi dobré zahraničné vzťahy.

Okrem iného u nás dostanete historický certifikát pravosti, týždenné prehľady a rozsiahlu dokumentáciu opráv.

Kto sme?

V počte predaných áut sme asi najväčším predajcom Land Rover Defender a Series v strednej Európe, ale v renováciach sme len na začiatku. Máme však všetky predpoklady stať sa špičkou. Sme tím kvalitných ľudí so spravnými zručnosťami a máme profesionálne vybavené pracovisko. Dokážeme konkurovať úspešným svetovým značkám, ktoré dokazujú, že ľudia chcú dobre vyzerajúci a funkčný Defender a jeho staršieho predchodcu Series.

O našich začiatkoch

Vlado

Môj život sú rodina a Land Rover. V roku 2014 som sa začal venovať ich predaju, vďaka čomu som videl naživo stovky Land Roverov a tony náhradných dielov. V dielni mám na starosti všetko na pozadí renovácie, starám sa aj o vybavenie dielne a celkovú efektivitu. Zároveň, zodpovedám za odvedenú prácu.

Zdeno

Zdeno je majster z fachu, vyučený autoklampiar, skončil školu v roku 1988. Prestavbe a úprave áut sa venuje celý život. Okrem stavania vojenských modelov mal vždy Zdeno slabosť pre Land Rover. Je precízny, poctivý a práca ho baví. Hovorí, že sa u nás našiel. Jeho práca hovorí za seba.

Martin

Typ človeka, ktorý vie opraviť takmer všetko. Keď prídete k nemu domov, vždy niečo opravuje alebo vyrába. Je vyučený strojný technik a výborne sa hodí na prácu renovátora. Vyzná sa v mechanike a má bohaté skúsenosti s autami. Je pedantný, zručný a dobre do tímu zapadol. Práca ho baví a napĺňa.

  • Profesionálna

    Dielňa

    Neustále investujeme do zvyšovania efektivity dielne. Máme krásne nové priestory, profesionálne náradie a vybavenie. Moderná, renovačná dielňa musí mať vyriešené aj spracovanie, zdieľanie a triedenie informácií. Dielňu máme vybavenú zariadením Apple. Na pracovisku využívame iPhone a iPad, pomocou ktorých podrobne dokumentujeme prerábku. Fotky si cez Apple TV prehľadávame a premietame na veľkej LCD obrazovke.

    Na čistenie dielov sme si zriadili umývaciu linku od firmy NCH, ktora výrazne šetrí čas a zároveň zvyšuje bezpečnosť pri práci. Od firmy NCH so storočnou tradíciou odoberáme rôzne ekologicky šetrné čistiace prostriedky a odhrdzovače.

    Máme kvalitné náradie od firmy Sonic, Wurth a iné, vrátane špeciálneho náradia a nástrojov na anglické autá.

  • Land Rover Series 3 88

    LightWeight

    Naša prvá veľká renovácia je LightWeight series 3 z roku 1980. Ide o nie veľmi typický Land Rover, tento holandský špeciál, sa dostal na Slovensko začiatkom 90-tych, zrejme ako vôbec prvý svojho druhu. Auto dostalo zabrať v lesoch, vyprošťoval nákladné autá a niekoľko rokov ho používali horári. Majiteľ má s autom spojených množstvo príhod a zážitkov. Tu si môžte pozrieť gelériu z nálezového stavu.

    Auto prechádza rozsiahlou opravou. Pozinkovaný rám, novo vyrobené panely, množstvo doplnkou. K autu máme pôvodnú dokumentáciu v Angličtine aj Holandštine. Historické špecifiká renovácia si pravidelne overujeme na zahraničných fórach.

    Ohlasy na našu doterajšiu prácu sú veľmi pozitívne doma aj v zahraničí z čoho máme ohromnú radosť.

    Viac o odľahčenom modeli
  • LAND ROVER SERIES 3 88

    STATION WAGON

    Predošlý projekt bol generálny servis tejto krásnej Series 3 v pôvodnom stave, ktorú som pre klienta našiel na zakázku. Vrátili sme jej pôvodný šarm dobovými doplnkami a opraveným interiérom.

    Táto Series mala najazdených iba neskutočných 15.000 km. Našiel som ju v stodole v Bosne a Hecegovine, kde ju pred rokmi priniesol chlap, ktorý pracuje v Rakúsku. Auto prevažne od nova iba stálo, vďaka tomu sa zachoval jeho pôvodný vzhľad, avšak utrpela mechanická časť, ktorú sme rozsiahlo renovovali.

    K autu boli aj pôvodné papiere z homologizácie v roku 1982. Auto sme dostali do verného originálu vďaka krásnym dobovým doplnkom, ako su originál kožený kryt rezervy, či zásterky na zadné kolesá.

  • Land Rover Series a Defender

    Ostatné

    Iné práce zahŕňali rozsiahle opravy na rôznych defenderoch 300tdi aj td5, niekoľko Series 3 aj Series 2. Náš ďalší veľký projekt je renovácia Land Rover Defender 90 Td5 a Land Rover Series 2a 88.

Renovácia prednej nápravy
Rám a motor po renovácii
Zrepasovaná pôvodná prístrojová doska
Ručne vyrobené dvere
Oprava vojenského motora
Doladenie karosérie pri skladaní
Ručne vyrobené dvere u nás
Nami tvarované oceľové trubky
Predný blatník po odstránení farby
Repas ohrievača Smith heater
Olejový chladič a maska chladiča po renovácii
Zadný roh
Kompletovanie karosérie
Detajl na predné koleso a blatník
Motor a chladič po obnove
Obnovená pôvodná šrúba
Kladivo na plné nity
Odihľovanie zinku z masky
Montáž predných svetiel
Stierače Land Rover
Montáž čelného skla
Dielňa
Pasovanie karosérie
Malá ultrazvuková čistička
Pneumatické nitovanie
LightWeight renovácia
Obnova tachometra
Návrh nových tesnení
Organizácia obnovených šrúb
Čistiaca linka
Čistenie dielov
Priečka motora
24V batérie
Diesel Motor
Kabína LightWeight
Detajl na vyrobené dvere

 

nerobte kompromisy

Začnite nové dobrodružstvo

Chcem sa informovať